Studio videochat sau lucru de acasa?

Una dintre dilemele modelelor este daca sa continue sa lucreze pentru marile studiouri de videochat sau sa recurga la activitatea pe cont propriu. La prima vedere, este o alegere foarte grea de facut, ambele variante avand avantaje si dezavantaje ce pot parea hotaratoare. Decizia de luat este una grea si trebuie sa aiba la baza analiza mai multor categorii de factori:

Conditiile de plata si remuneratia

Fata studio videochat In cazul studioului, platile se fac din conturile acestora, fara a astepta intrarile de capital din partea siteu-rilor de profil cu care se colaboreaza, datorita acestui element modelele fiind platite aproape instantaneu odata serviciul prestat.

In cazul lucrului de acasa sumele de bani datorate sunt varsate de catre siteuri direct in conturile modelelor cu o intarziere care variaza intre doua si patru saptamani, acest lucru insemnand o perioada in care se presteaza servicii remuneratia avand intarziere destul de insemnata.

In acest caz, avantajele sunt de partea studioului, fiind mai usor sa fii platit de catre un studio in conditiile in care banii iti intra in cont mult mai repede.

Diversele costuri si cheltuieli

Pentru un studio toate costurile sunt suportate direct de catre actionari, fie ca este vorba despre diversele echipamente necesare desfasurarii activitatii (conexiune banda larga, calculatoare, laptopuri, camere web, retelistica, consumabile), contabilitate si servicii financiare ( plata taxelor catre marile platforme, a taxelor retinute de stat pe salarii, diverse impozite, comisioane percepute de banci pentru transferurile de bani si procesarea platilor).

Daca se lucreaza de acasa  costurile sunt suportate din propriul buzunar de catre model. In cazul tehnicii de calcul acestea nu sunt mari (in ziua de astazi costurile pentru un calculator bun, o camera video HD si o conexiune rapida de internet  fiind destul de scazute, nereprezentand un impediment major pentru fete), modelul va fi direct raspunzator  de plata tuturor taxelor catre stat, si a comisioanelor catre banci sau catre platformele internationale, asumandu-si si riscurile ce decurg din acestea (plata de majorari, penalitati).

Si in acest caz exista un avantaj de partea studioului, reprezentat de faptul ca suporta toate costurile pentru desfasurarea activitatii operationale, asumandu-si toate riscurile legate de plata diverselor taxe catre stat si catre banci.

Bonusurile si comisioanele

Studiourile precum http://www.topaz-studio.ro/ percep de regula comisioane consistente, dar nu din dorinta acestora de a avea castiguri fabuloase peste noapte, ci datorita faptului ca procentul datorat agregatorilor internationali este unul care variaza intre 50 si 60%, restul banilor impartindu-se cu modelul.

Lucrand de acasa modelul pastreaza integral incasarile, lucru care inseamna un prim punct pentru desfasurarea activitatii de la domiciliu.

Programul de lucru eterna problema

In cazul desfasurarii activitatii intr-un studio modelele sunt tinute sa urmeze un program de opt ore care poate fi flexibil, in functie de necesitatile fetelor.

Acasa, modelul isi fixeaza singur programul, acesta fiind insa unul diluat, datorat multiplilor factori disturbatori din jur (televizorul care functioneaza, prietenii care te suna sa afle ce mai faci), fetele devenind astfel mai putin productive.

Pe cale de consecinta, desi activitatea de videochat pare mult mai usoara si mai rentabila daca se desfasoara de acasa, acest lucru sta total invers, prestarea de servicii in cadrul unui studio fiind mult mai eficienta.

Comments are disabled