Adauga verificarea de page rank site ului tau gratis

De ce este important Page Rank-ul

In motorul de cautare Google, apare mai in fata un site cu un Page Rank mai mare decat altul care este optimizat mai bine. Daca, spre exemplu, un site este foarte bine optimizat, dar are Page Rank-ul mic el nu va fi in top in Google; si nici invers, daca are PR-ul mare si nu este optimizat deloc.

Formula de calcul al Page Rank-ului ar fi:

PR (A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + … + PR(Tn)/C(Tn))

In care:

PR(Tn) – orice pagina are o notiune a propriei importante/relevante. Aceasta este PR(T1) pentru prima pagina continuand pana la PR(Tn) pentru ultima pagina.
C(Tn) – Fiecare pagina imparte propriul vot catre toate link-urile ce ies din aceasta pagina. Indicele sau numarul acestor link-uri pentru prima pagina este C(T1) si C(Tn) pentru pagina n in continuare pentru toate paginile.
PR(Tn)/C(Tn) – In cazul in care pagina noastra A detine un link catre ea (backlink) n, impartirea votului paginii A va primi propriul indice PR(Tn)/C(Tn)
d(…) – Toate aceste parti de vot sint adunate dar pentru a opri influenta pentru celelalte pagini , acest vot este “aruncat/ignorat” prin inmultirea cu 0.85 (factorul d)
(1 – d) – Indicele (1 – d) de la inceput, e pentru probabilitatea matematica, astfel incat pentru “suma tuturor paginilor Page Rank-urile sa fie unu”: se adauga la indicele “pierdut” de catre d(…). De asemenea inseamna ca in cazul in care o pagina nu are link-uri catre ea (nu are backlinks) aceasta va primi un procent scazut de PR de 0.15 ( 1 – 0.85).

Pe scurt Page Rank-ul ar putea fi calculat ca fiind 0.85 inmultit cu Page Rank-ul paginii respective si impartit la numarul de link-uri de pe pagina.

Comments are disabled